top of page

Turvehoidot

Turvehoito on ihanteellinen erilaisten kipujen ja vaivojen hoitoon. Se lievittää myös tulehduksia ja aktivoi aineenvaihduntaa sekä auttaa myös erilaisten iho-ongelmien hoidossa. 

 

Turvetta voidaan käyttää moniin eri vaivoihin, mm.

-lihassärkyihin ja lihasten rentoutukseen

-nivelvaivoihin

-reumaattisiin kipuihin

-turvotuksiin

-verenkiertohäiriöihin

-kuukautis- ja vaihdevuosivaivoihin

-ihottumiin

-psoriasikseen

-akneen

-hiuspohjan ongelmiin

-unettomuuteen

-sterssinhoitoon

-vähentää selluliittia ja laihduttaa

 

Käytän hoidoissani Lehtosuon hoitoturvetta joka on 100% luonnontuote. Siihen ei lisätä mitään, eikä siitä poisteta mitään. 

Lämmin, noin 40-asteinen turve levitetään hoidettavalle ihoalueelle, suojataan kelmulla, ettei se pääse kuivumaan ja lopuksi vielä peitellään lämpöpakkauksilla. Lämpöpakkaukset rentouttavat lihaksia sekä tehostavat turpeen ravintoaineiden imeytymistä. Turpeen anneteaan vaikuttaa noin 20min, jonka aikana voidaan hieroa esimerkiksi pää ja kädet. Turve poistetaan aluksi kelmulla ja sen jälkeen imukupeilla hieroen. Tämän jälkeen hoidettava alue pyyhitään kosteilla ja lämpimillä pyyhkeillä, jolloin iho saa samalla myös kuorinnan. Sen jälkeen rentoutuneet ja lämpimät lihakset vielä hierotaan.

 

Turve on kuolleista kasveista ja kasvinosista hitaan maatumisen tuloksena syntynyt eloperäinen maalaji. Sen pH on 5-5,7. 

Hoitoturpeeksi soveltuva turve tutkitaan tarkasti ensin maastossa ja vielä laboratoriossa. Turpeen puhtaus varmistetaan hygieniatestein. 

bottom of page